30 Eylül 2013

Eski tişörtten, dikiş kutusuna :)

Yine yeniden merhaba,

Uzun zaman oldu .. Hayatımdaki değişiklikler sebebiyle oldu .. Bir süredir bilgisayarsız kaldım .. Çok şükür artık bilgisayarım benimle :)

Bugün ilk defa DIY (kendin yap) projesiyle karşınızdayım .. Evdeki sözde artık kullanılmayacak eşyaları değerlendirmeyi seviyorum .. Haftasonu, üniversitede Bakırköy pazarından aldığım bir tişörtümle kutu kapladım .. Eskidiği için artık kullanılamayacaktı .. Bununla ne yapabilirim dedim ve uzun zamandır aklımda olan dikiş kutumu artık yapayım dedim .. tişörtün baskısını seviyorum, kokoş bir köpek kendileri :)


Buna eşimin ayakkabı kutusu, artık benim dikiş kutum oldu :)


Tişörtü kutunun boyuna göre kestim, bu bebe yakasını da söktüm, onunla ilgili başka planlarım var  :) kestiğim kısmı kutuya giydirdim, fazlalıkları da kutunun içerisine silikon tabancayla yapıştırdım .. yani kutunun her köşesinden kaplamak zoruna kalmadım, çok basit bir işlem oldu, bebeğe tişörtünü giydirir gibi :)


Maalesef minik İlkay'ın tişörtü kutunun ancak alt tarafını kaplamaya yetti :) kapağı içinde yine eskiyen bir straplez siyah badimi kullandım.. fotoğrafta üzeri lekeli gibi görünüyor ama bu tamamen kullandığım fotoğraf filtresinin gazabı :) badimin rengi solmuştu, siyahın solmuşu hiç hoş görünmez bilirsiniz :) ortadan ikiye kestim ve bir parçası yeterli oldu kapak için .. kapağı yine silikon tabanca yardımıyla kapladım ..


Ve sonuç .. ben çok sevdim bu haliyle .. belki kapağına iri bir fiyonk yapabilirim :)



10 yorum :

  1. Güle güle kullan canım, çok güzel bir proje olmuş :) Ben hep kumaşı nasıl yapıştırabilirim diye düşünürdüm kartona, sen yolunu bulmuşsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canımmm :) ben silikonla yapıştırdım, ama zımba makinesiyle de yapılabilir diye düşünüyorum, sen almıştın galiba değil mi?

      Sil
  2. Çok güzel olmuş buuuuuu :) Süper fikir eski tişörtleri kutuları depolayayım ben artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de atma Cookie :) kazaklarla da yapılabilir :) ben çok sevdim, yapımı da çok kolay .. denersen paylaş olur mu ;)

      Sil
  3. Harika olmuş güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık güzel olmuş

    YanıtlaSil
  5. güzel olmuş atmaktansa değerlendirme taraftarıyım her zaman.ama şu kelime doğrulamı kaldırsanız bazen harfler seçilemeyecek akdar okunması zor olup yazıyorsun hata bir kaç kez denemekde sıkıntı veriyor.yorumayarlarından kelime doğrulansın mı kutusunu hayır yaparsanız kalkar.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uyarınız ve nereden yapabileceğimle ilgili bilgi verdiğiniz için teşekkürler :)

      Sil